مقدمه
بسیاری از سازمان ها و شخصیت های برجسته، مدعی سکولار بودن رژیم صهیونیستی می باشند و به آزادی های خلاف مبانی یهودی در شهرهایی نظیر تل آویو استناد می کنند. در این مطلب به نفوذ و حاکمیت قوانین دینی یهودی در ساختار و بدنه نظام سیاسی اسرائیل خواهیم پرداخت. تقویم، مراسم های دولتی، نظام آموزشی، نظام سیاسی، نظام حقوقی اسرائیل و ... همه و همه تحت تاثیر شریعت یهودی شکل گرفته اند و حرف اول و آخر را در اسرائیل حاخام های طراز اول می زنند. در این بخش به موضوعاتی نظیر «یهودی سازی علم و صنعت در اسرائیل»، «حمایت یهودیان از رژیم صهیونیستی»، «تورات، کتاب مقدس رسمی کشور»، «فعالیت های دینی یهودیان در اسرائیل»، و «نمادهای دینی در مراسم های رسمی دولتی اسرائیل» خواهیم پرداخت. در بخش دوم نیز تقویم رسمی، هدف تشکیل دولت اسرائیل، تاثیر شریعت یهودی بر نظام حقوقی اسرائیل، آرمان مذهبی پرچم اسرائیل و نهایتا سرود ملی اسرائیل را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
یهودی سازی علم و صنعت در اسرائیل
اسرائیل از نظر ظاهری، در راه رسیدن به سطح کشورهایی مانند هلند و بلژیک، و کشورهای مجهز به علوم و فنون عصر حاضر، در جهت توسعه و ترقی صنعتی و اقتصادی گام های بلند و موثری برداشته است. جمعیت آن پیوسته در حال افزایش است، زاد و ولد تشویق می گردد، امور بهداشت و درمان کودکان با دقت و حساسیت خاصی دنبال می شود. در کنار موسسه های عالی و دانشگاه ها، سازمان ها و تشکیلات تحقیقاتی احداث گردیده است. سعی بر این است تا با دعوت از متفکران، استادان و متخصصین یهودی سایر کشورها، ولو بطور موقت، افکار علمی مدرن، طرح ها و اختراعات این قبیل افراد، بمنظور تقویت نیروی فکری و تربیت کارشناس، به داخل اسرائیل منتقل گردد. همه این ها متکی بر یک اصل است که آن اصل دین یهود بوده و سه بخش اساسی آن را نیز، تاریخ یهود، زبان، و ناسیونالیسم یهود تشکیل می دهند.
اسرائیل بطور اعجاب انگیزی با گذشته و تاریخش وابستگی دارد. اسرائیل خصوصیات و آداب دینی را پذیرفته، علم و تکنیک را با مذهب مرتبط ساخته، و در اثر تعلیم و تربیت همه جانبه ی ملی و معنوی، دین را بصورت یک آرمان، در زندگی روزمره جامعه یهود، اساس قرار داده است. در این مورد، نمونه ای با این مقیاس نمی توان ارائه داد.
حمایت یهودیان از رژیم صهیونیستی
کلیه افراد یهودی سایر کشورها، با فداکاری های مالی در سطح وسیع، دولت یهودی اسرائیل را تقویت می نمایند. در کشور اسرائیل دین و ملیت، پشتیبان و حامی یکدیگرند. رهبران مذهبی را اکثرا ملی گراهای افراطی تشکیل می دهند. دولت اسرائیل به تمام معنی، در قالب دولت دینی شکل یافته است. اجازه کوچکترین انتقاد علیه دین یهود داده نمی شود. کسی در مقام تنقید بر نمی آید. از مسائلی که به ذهن کسی در اسرائیل خطور نمی کند، اهانت و تحقیر مسئولین دینی و مرتجع نامیدن آن هاست. دانشجویان یهودی دانشگاه ها، درحالیکه رهبران دینی در پیشاپیش آن ها در حرکت اند، راهپیمایی می کنند، و روزهای مذهبی را با هم می گذرانند.
تورات، کتاب مقدس رسمی کشور
در زندگی عادی، در جامعه و ارتش، سوگند به تورات خورده می شود. در بعضی از محاکم، به برخی از مظاهر هم سوگند یاد می شود. چنانکه در سفر تثنیه10: 20 آمده است: «از یهوه خدایت بترس، او را عبادت نما، به او متوسل شو، و به نام او قسم بخور.»
فعالیت های دینی یهودیان در اسرائیل
وابستگی به کتاب مقدس، که در یکپارچگی و اتفاق قوم یهود، نقش مهمی بازی کرده، در تمام اصناف جامعه مشاهده می شود. بیت المقدس، بصورت یکی از بزرگترین مراکز تحقیق و بررسی کتاب مقدس در آمده است. این تحقیقات در دانشگاه عبرانی، انستیتوی ربی کوک (حاخام کوک)، انستیتوی رسمی کتاب مقدس و در سایر مراکز دینی، و نیز در سازمان دینی وابسته به دین مسیحی انجام می پذیرد. همچنین در دانشگاه بارلان در تل آویو، و در موسسه کتاب مقدس ریشون له صهیون، همان تحقیقات دنبال می شود. از سوی سازمان کتاب مقدس اسرائیل، در همه نقاط کشور، کنفرانس های آموزشی، سخنرانی ها، و سمینارهای دینی بر پا می گردد. چه در سطح کشور، و چه در سطح بین المللی، مسابقات مربوط به کتاب مقدس، با علاقه ی خاصی دنبال می شود.
نمادهای دینی در مراسم های رسمی دولتی
در مراسم رژه ی ارتش (به نشانه رهایی از بردگی و حرکت قوم یهود از مصر به طرف قدس) «رول تورا» (کاغذ و طومار لوله شده ی تورات) پوشیده و در روپوش ابریشمی، در داخل تخت روانی قرار گرفته، با محافظت سربازانی عبور داده می شود. تورات اعیاد مذهبی مختلفی دارد. روز ختم قرائت تورات (سیمحا تورا)، بنام روز مبارک تورات خوانده می شود. طومارهای تورات موجود در کنست ها درحالیکه بر روی شانه ها، و یا بر روی دستها به هوا بلند شده، بر تخت روان ها طی مراسمی در کوچه و خیابان ها گردانده می شود. جشن ها بر پا گردیده، تورات های کنست ها در معرض زیارت مردم قرار داده می شود. همچنین تورات ها را به زیارت همدیگر می برند. تورات های بیت المقدس، بحالت قافله به طرف مرقد شاه داود واقع در کوه صهیون برده می شود، و در راه سرودها و شعرهای مذهبی خوانده می شود. مراسم این روز، در همه نقاط جهان یکسان است. اگر در کشوری یهودی ها محدودیتی در انجام مراسم در کوچه و خیابان داشته باشند، این کار را در داخل منازل و یا داخل معبد، و یا کنست انجام می دهند. حمل تورات بر روی شانه و یا به آغوش کشیدن آن ثواب زیادی دارد.
منبع: کتاب مبانی فراماسونری، ص26-30، تالیف هارون یحیی، مترجم جعفر سعیدی، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، چاپ دوم، 1376