-
۹۴۰۹

زندگی نامه فاروق صفی زاده
دکتر فاروق صفی زاده متولد 1346 در استان آذربایجان غربی - و ظاهرا اهل سنت- است. فاروق صفی زاده بنا بر ادعای خودش علاوه بر لیسانس و فوق لیسانس الهیات و معارف، دارای 6 دکتری و 2 فوق دکتری است. وی تا کنون 2000 مقاله نوشته است. (منبع)
در خصوص تعداد کتابهای تالیفی او، سه روایت وارد شده است!:
1- بنابر اولین روایت که در وبلاگ شخصی فاروق صفی زاده آمده، وی تا سال 1390 حدود 320 جلد کتاب نوشته است.
2- بنا بر دومین روایت که در خبرگزاری فارس منتشر شده، وی تا سال 1391، 347 کتاب نوشته است. (یعنی در طول این یکسال 27 جلد کتاب چاپ کرده است.)
3- طبق روایت سوم که در اینستاگرام برنامه تلویزیونی «خانه شما» (شبکه شما) منتشر شده، فاروق صفی زاده تا سال 1394 حدود 540 جلد کتاب نوشته است. یعنی طی دو سه سال، حدود 200 کتاب به چاپ رسانده است. حدودا ماهی 5 کتاب. هر هفته یک کتاب بیرون داده اند. حقیقتا سال پر برکتی را پشت سر گذاشته اند.
فاروق صفی زاده همچنین مدعی است که در سن 24 سالگی به درجه اجتهاد در فقه شافعی نیز رسیده و یک رساله توضیح المسائل هم در پاکستان چاپ کرده است. (و قاعدتا الان باید مفتی و مرجع تقلید هم باشد.). صفی زاده هم اکنون نیز در حال طی کردن مراحل و پله های موفقیت با سرعت نور است!
زمان لازم برای پژوهش های فاروق صفی زاده، حداقل 100 سال!
به راستی راز موفقیت این ابر نابغه ایرانی در این سن و سال نسبتا کم چیست؟ آیا فاروق صفی زاده از قدرت های ماورایی یا ارتباط با ارواح و اجنه برخوردار است؟ برای این حجم از کار علمی توسط یک انسان عادی، حداقل باید بیش از 100 سال عمر مفید کرد. محاسبات نشان می دهد:
فاروق صفی زاده اگر برای هر کتابش فقط دو ماه وقت گذاشته باشد، در واقع 58 سال از عمرش را مشغول نوشتن کتاب بوده است. اگر برای هر مقاله فقط 5 روز وقت گذاشته باشد، 27 سال از عمر خود را مشغول نگارش مقاله بوده است. صفی زاده مدعی است با ده زبان هم آشنایی کامل دارد، (منبع) که اگر برای هر زبان شش ماه وقت گذاشته باشد، حدود 5 سال از عمرش را هم صرف زبان آموزی کرده است. اگر برای هر یک از لیسانس و فوق لیسانس و 6 دکتری و 2 فوق دکتری هم، در بعیدترین فرض دو سال وقت گذاشته باشد، جمعا 20 سال صرف آموزش آکادمیک کرده است.
بنا بر این فرضیات، (با صرف نظر از آموزش ابتدایی و راهنمایی و متوسطه) فاروق صفی زاده اگر از لحظه تولد هم شروع به نوشتن کتاب و مقاله کرده باشد، باز هم 57 سال کم می آید و او باید الان 109 سال داشته باشد نه 52 سال. نبوغ و اقدامات او غیرطبیعی و غیر قابل باور است.
راز موفقیت فاروق صفی زاده
اما حقیقتا راز موفقیت این فوق پروفسور، که برخی از قول او گفته اند 70 درصد جانبازی دارد (منبع) چیست؟ کنکاش ها در آثار فاروق صفی زاده نشان می دهد، برخی آثار او شباهت زیادی به آثاری دارد که سال ها پیش توسط دیگران به چاپ رسیده است. این شباهت ها به گونه ای است که بسیاری از صفحات برخی آثار او بعضا مطابقت صددرصدی و بعضا مشابهت با آثار دیگران دارد. در این باره سه احتمال وجود دارد:
احتمال اول، شاید دیگران از آثار او کپی برداری کرده اند. با توجه به اینکه معمولا آثار دیگران، پیش از کتاب های فاروق صفی زاده به چاپ رسیده، این احتمال بعید بنظر می رسد.
احتمال دوم، شاید صفی زاده اقدام به سرقت علمی و کپی برداری از آثار و زحمات علمی دیگران کرده که در این صورت این عمل، رفتار بسیار زشتی است که باید از سوی صاحبان آثار حتما پیگیری شود.
احتمال سوم، فاروق صفی زاده بدون آگاهی از آثار دیگران، صرفا اقدام به موازی کاری کرده است. این ها صرفا سه احتمال است و ممکن است هر سه احتمال غلط باشند.
برای نمونه کتاب «خود آموز خط و زبان عبری» اثر فاروق صفی زاده که انتشارات «ایران جام» آن را به چاپ رسانده، جز چند صفحه ابتدایی، باقی مطالب مشابهت زیادی با مجموعه ای دارد که تحت عنوان «عبری بیاموزیم» توسط انجمن کلیمیان تهران تهیه شده است. (منبع) این مجموعه متشکل از سلسله مقالات «عبری بیاموزیم» اثر رحمن دلرحیم و آرش آبائی است که در نشریه بینا از سال 1378 تا 1389 منتشر شده است. (منبع)
چنانکه مشاهده می شود، بسیاری از صفحات این دو اثر، گویا فتوکپی از یکدیگرند.
طبق آنچه ذکر شد، اگر اتهام اول مبنی بر کپی برداری از آثار دیگران صحیح باشد، فاروق صفی زاده مرتکب جرم «چاپ آثار دیگران به نام خود» شده است. مطابق ماده 23 قانون حمایت از مولفان و مصنفان و هنرمندان مصوب 1348 هر کس تمام یا قسمتی از اثر را به نام خود نشر، پخش یا عرضه کند علاوه بر جبران خسارت، به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم خواهد شد. قابل ذکر است که اینجانب صحت این احتمال را تایید نکرده و تاکید می کنم تشخیص این امر با مقام قضایی است و ما هیچ اتهامی به هیچ شخصی وارد نمی کنیم.
برخی افراد آگاه نیز اظهار داشته اند که بعضی از کتاب های فاروق صفی زاده شباهت زیادی به آثاری دارد که یا نویسندگان آن آثار از دنیا رفته اند و یا آن آثار در خارج از کشور منتشر شده است. به طور مثال وی کتابی تحت عنوان «کبالا عرفان آریایی یهود» با نام خود منتشر کرده است که تمام بخش عرفان یهودی آن - که بیش از نیمی از کتاب را تشکیل می دهد،- عینا متن حروفچینی شده ی کتابی است با عنوان «کبالا برای همه» اثر فیلیپ برگکه به فارسی در امریکا به چاپ رسیده است. (این ادعا برای ما اثبات نشده و مجددا تاکید می شود ما هیچ اتهامی را علیه فاروق صفی زاده وارد نمی دانیم.)
در خصوص دسته ای دیگر از آثار پروفسور فاروق صفی زاده باید گفت، برخی کتاب های او جزء آثار علمی به شمار نرفته و ارزش آن ها، همتراز با کتاب های «رنگ آمیزی کودکان» است. بطور مثال وی کتابی تحت عنوان «آثار و خدمات علمی فرهنگی پروفسور دکتر فاروق صفی زاده» به چاپ رسانده که جز مشتی مطالب شخصی و بی ارزش، چیز دیگری در بر ندارد. این کتاب تنها 40 صفحه دارد! (منبع)
و اما اندر احوالات 2000 مقاله فاروق صفی زاده...
اما در خصوص 2000 مقاله دکتر فاروق صفی زاده این اطمینان را داریم که بسیاری از آن ها هیچ استناد و ارجاع صحیح یا دقیقی ندارند. از این رو بسیاری از مقالات وی غالبا ادعاهای بی پایه و صرفا گزافه گویی و فرضیه های پوچ و بی ارزش است.
صفی زاده خود را «پروفسور» می نامد. چنانکه می دانیم لقب پروفسور به «استاد تمام» در مراکز علمی و دانشگاهی اطلاق می شود. این در حالیست که فاروق صفی زاده فاقد چنین درجه ی علمی است. از این جهت نیز بر او انتقاد وارد است. اما در نهایت آیا صفی زاده یک نابغه است یا یک متقلب بزرگ؟ این سوالی است که پاسخ آن از عهده ما خارج بوده و ما هیچ اتهامی را علیه او مطرح نکرده و تشخیص امر را به مقام قضایی صالح واگذار می کنیم.
سخن پایانی...
در پایان باید گفت واقعا مایه تاسف است که چنین شخصیتی مرجع علمی کوروش پرستان و ملی گرایان افراطی است. در صفحات متعدد ملی گراهای افراطی، بسیار مشاهده شده که این افراد برای اثبات ادعاهای خود به سخنان حضرت علامه فاروق صفی زاده استناد کرده اند. همین موضوع خود نشان می دهد این جناح کوچک از حیث پشتوانه علمی و تاریخی، چقدر ضعیف و بی ریشه و بی بنیه است.
فهرست کتاب های ثبت شده ی صفی زاده از لینک زیر قابل مشاهده است. مستدعی است صاحبان آثار و نویسندگان محترم چنانچه آثار مشابه خود را در فهرست آثار علامه! مشاهده کردند، حتما به مراجع قضایی شکایت ببرند تا تکلیف این وضع روشن گردد.
+فهرست آثار علامه فاروق صفی زاده
سید ابوالفضل ساقی
3 بهمن 1398